Je bent nu hier River Cruise Rotterdam > Routes

Routes

De route van de tours van Sightseeing Rotterdam zijn zorgvuldig samengesteld zodat passagiers het beste en het mooiste te zien krijgen van Rotterdam.

Talen

In de bussen wordt er middels een GPS tracking relevantie informatie gegeven over de gebouwen, de havens en bezienswaardigheden. Dit wordt gedaan in de talen:

  • Splashtours: Nederlands en Engels
  • Sightseeing bus: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Voor de Rotterdammers hebben we als zevende taal Rotterdams.
  • Segway: Nederlans en Engels

De informatie is geschreven door stadsgids Eveline van Wanrooij.

Stadsgids Eveline van Wanrooij is al vele jaren een begrip in Rotterdam. Met haar bedrijf Rotterdam Discovery Tours biedt ze originele stadswandelingen en dagtochten aan. Er zijn tours speciaal voor kinderen, Amerikanen, blinden en zelfs voor Amsterdammers is er een eigen tour; de Kwestie 010-020 Tour. Toen het idee ontstond om een sightseeing bus door Rotterdam te laten rijden wees iedereen naar Eveline voor de teksten. Immers, een stad als Rotterdam verdient een karakteristieke tour met de lokale tradities, ook al zijn die soms wat schunnig. Dresscode: opgerolde mouwen.

Festivals

Rotterdam is een stad met veel festivals, evenementen, wegwerkzaamheden en andere activiteiten waardoor de route soms moet worden aangepast. Kijk daarom altijd voor de meest actuele informatie omtrent tijden en opstapplaats vlak voor vertrek op onze website.

Locatie

Alle tours starten en eindigen op de Parkhaven 9, tegenover de Euromast (navigatie: Parkhaven 20). Voor het schip De Zwarte Zwaan zullen de tours starten en eindigen.

Route Sightseeing Tours
  • Splashtours – Blauwe route
  • Sightseeing Rotterdam – Rode route
  • Segway – Groene route

U kunt de Routekaart vergroten door op de foto te klikken

* Onder voorbehoud van verkeersdrukte of stremmingen